Sper sa raman insarcinata in anul care vine. Ar trebui sa astept pentru a imi pune implanturi mamare?

Nu e deloc o surpriza faptul ca aceasta intrebare apare atat de des in timpul consultatiilor. Pacientele mele au varsta cuprinsa intre 18 si 63 de ani, dar marea lor majoritate au varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani- care este varsta perfecta pentru a incepe sa faci copii.

Ideea de baza e aceasta: daca te gandesti sa faci un copil pe anul viitor sau deja muncesti la acest capitol, eu ti-as sugera sa mai astepti, pentru ca sanii tai de dupa sarcina ar putea sa arate putin cam diferit fata de ceea ce ai acum.

In timpul perioadei de sarcina, sanii tai se vor mari datorita schimbarilor hormonale si productiei de lapte. De fapt, multe femei declara ca sanii le-au crescut cu cel putin un numar si uneori chiar mai mult. Aceste femei care au inceput cu dimensiuni mici ajung deseori sa imi zica ca le placea atunci cand aveau sanii mai plini si de dimensiuni mai mari.

“Sanii de la inceputul sarcinii sunt un lucru de care sa te poti mira….este doar o perioada in care te poti bucura de acei sani, dar pentru cateva luni, inainte ca burta sa ii ajunga din urma, este ca si cum ti-ai facut un implant pe gratis”a scris Sasha Brown Worsham in articolul “Cele 5 etape ale sanilor din timpul sarcinii”, care a aparut in mediul online in The Stir.

Unele femei care au deja sanii de dimensiuni mari nu sunt atat de indragostite de noile lor dimensiuni atunci cand vine vorba de sani: intr-un forum din mediul online, o femeie insarcinata scria: “Inainte de a ramane insarcinata, aveam o dimensiune solida 36D. Acum, am dimensiunea 36DDD (care e echivalent cu 36E) si sunt de abia in a 12 saptamana de sarcina. Cred ca cele 2 kilograme pe care le- am luat in greutate in primul meu trimestru de sarcina s-au dus in mod direct pe sanii mei si imi e cam frica sa vad cat de mari vor deveni sanii mei pana la sfarsit.”

Dupa sarcina, sanii tai se pot intoarce la dimensiunile lor originale sau pot sa devina mai mici, mai mari sau mai lasati. Nu e nici un mod de a prezice viitorul; asa cum scrie Alphamom in “Postpartum, Post everything boobs”, acest lucru depinde de foarte multi factori: “De factorii genetici, de varsta ta, de dimensiunile sanilor tai, de perioada de timp in care alaptezi, de numarul de copii. Mai practic, este o nebunie totala.”

Nu o sa poti sti rezultatul decat la 6 luni dupa ce ai oprit alaptarea sau, daca nu alaptezi, la 6 luni dupa ce ai nascut. Pentru a alege implanturile mamare care sa te faca proportionala, vei avea nevoie sa iti stii proportiile- si dimensiunile originale.

Totusi, daca urmeaza sa devii mama si totusi esti nerabdatoare sa ai parte de sani noi, nu e nevoie sa astepti. Trebuie doar sa intelegi faptul ca vei avea nevoie de o revizie dupa ce vei duce sarcina pana la capat.

Reply