Coșul meu
cat-de-eficiente-sunt-operatiile-pentru-marirea-sanilor

Operatie pentru marirea sanilor – Tot ce trebuie sa stii inainte sa faci pasul

Cunoscuta de asemenea ca si cresterea sau marirea sanilor, aceasta procedura cosmetica a fost creata pentru a face ca sanii de dimensiuni mici sa para mai mari, sa echilibreze sanii care sunt asimetrici sau pentru a reface plenitudinea sanilor.

Aici, noi oferim informatii cu privire posibilitati de marire a sanilor, cu sfaturi lipsite de presiune care vin din partea unei echipe medicale cu experienta, in care poti sa ai incredere.

Cine are nevoie de o operatie pentru marirea sanilor?

Femeile care

  • Isi doresc sa aiba sani mai mari
  • Care au sanii cam lasati sau de dimensiuni mai mici si ale caror probleme pot sa fie rezolvate doar prin marirea sanilor
  • Au un san care este vizibil de dimensiuni mai mic ca celalalt

Rezultate dorite

  • Sani de dimensiuni mai mari si cu o forma mai plina
  • O imagine mai buna de sine

Descrierea procedurii de marire a sanilor prin operatie

  • O mica incizie este facuta sub sani, in jurul sfarcului sau in zona subratului. Apoi, un implant poate sa fie inserat sub tesutul mamar sau atat sub tesutul mamar, cat si sub tesutul muscular
  • Operatia de marire a sanilor este facuta sub anestezie generala si cu externare rapida. Acest lucru inseamna ca o sa fii anesteziata in timpull procedurii si te vei recupera de acasa

Marirea sanilor prin operatie: In cat timp poti pleca acasa

  • Pacienta poate sa plece acasa dupa o operatie de marire a sanilor, purtand un sutien elastic (pe care il va oferi clinica). Acest sutien are rolu de a ajuta la mentinerea sanilor intr-o pozitie corecta
  • Senzatia initiala de discomfort care apare in urma operatiei de marire a sanilor poate sa fie controlata cu ajutorul medicamentelor administrate pe cale orala
  • Activitatile orale pot sa fie reluate in functie de toleranta fiecaruia. Activitatile aerobice pot sa fie reluate dupa aproximativ 3 saptamani

Instructiuni de asigurari

Operatia de marire a sanilor este considerata a fi de ordin cosmetic si, prin urmare, nu este acoperita de asigurarile medicale. Pacienta este responsabila pentru platirea acestei interventii chirurgicale. Finantarea este disponibila pentru multe persoane.

Programarea pentru consultarea ta gratuita

Riscurile specifice si potrivirea pentru aceasta procedura pentru o anumita persoana pot sa fie determinate doar in momentul unei consultatii. Toate procedurile chirurgicale prezinta un anumit grad de risc. Unele complicatii minore, care nu vor afecta rezultatul final, pot sa apara in mod ocazional. Complicatiile majore sunt neobisnuite.

Pentru a afla mai multe informatii despre posibilitatile care au fost prezentate aici, te incurajam sa stai de vorba cu un membru al echipei clinicii unde doresti sa faci o operatie pentru marirea sanilor. Pe site, am facut o mica lista cu cele mai recomandate clinici si bineinteles, medici care au experienta si care fac … arta.

Exista alte optiuni prin care iti poti creste marimea sanilor fara sa recurgi la operatie?

Bineinteles, exista pe piata diferite creme sau exercitii de masaj, geluri, uleiuri cu hormoni sau chimicale, tot ce vrei. Nu spun ca toate functioneaza, insa cu siguranta unele dintre ele functioneaza, chiar am vazut pareri bune in legatura cu creme. Unele femei nu au mai ajuns la operatie de marirea sanilor pentru ca au folosit alte metode mai usoare.

Intr-adevar, nu sunt la fel de rapide insa daca vrei sa eviti cutitul, trebuie sa ai rabdare. Chiar recomand mai intai sa incerci alte metode inainte sa ajungi la operatie pentru ca desi aceasta este aparent cea mai usoara varianta sa-ti maresti sanii, totusi acei sani sunt falsi, nu sunt sanii tai iar o umplutura de silicon nu poate inlocui niste sani frumosi, naturali tandri si fermi. Desi vizual e posibil sa nu le poti deosebi, cand le atingi cu siguranta vei simti diferenta.

INFO! O procedura aditionala care ar putea sa stimuleze rezultatele este mastopexia (operatia de lifting al sanilor) – in cazul in care sanii sunt si lasati.

Cat de mult trebuie sa ramana drenajul dupa operatia de marire a sanilor?

Eu nu folosesc niciodata un drenaj dupa ce fac o interventie chirurgicala de marire a sanilor. Nu cred ca acest lucru chiar ar fi necesar.

Un drenaj este inserat pentru a indeparta sangele sau lichidul seros (lichidul subtire si apos din corp) care se poate acumula la locul unde a fost facuta operatia. Drenajul arata ca un tub, al carui capat mai mic este amplasat in corp si capatul bulbos sta in afara corpului. Atunci cand acest tub este compresat, va crea o putere de suctiune si lichidul va fi indepartat.

Corpul uman poate sa absoarba pana la 50 de centimetri cubi in termen de 24 de ore si, prin urmare, un drenaj ar fi necesar doar daca o sa fie o adunare mai mare de fluide. In timpul unei operatii de augmentare a sanilor, pacientele mele nu pierd mai mult de 5 cm cubi de sange. Dupa efectuarea acestei operatii, exista doar o foarte mica acumulare de fluid  in jurul implanturilor si, prin urmare, nu este nevoie de un drenaj. In mod asemanator, eu nu folosesc drenaje nici in cazul interventiilor chirurgicale de lifting al sanilor.

Fara sa mai existe drenaje si copci in afara corpului lor in urma efectuarii unei astfel de operatii, pacientele mele declara ca ingrijirea lor post operatorie a devenit un proces mult mai simplu. Ele se duc acasa cu un bandaj special care le acopera incizia. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa aplice putin unguent la capatul fiecarei benzi in fiecare zi.

Pe teritoriul Statelor Unite, exista o intelegere intre medicii chirurgi plasticieni ca drenajele nu sunt necesare in astfel de interventii chirurgicale., desi unii medici pot sa aiba o alta parere. Multi chirurgi plasticieni din Europa pot sa foloseasca drenaje.

Pe de alta parte, drenajele sunt mereu folosite in cadrul operatiilor de reconstructie mamara si, de asemenea, sunt folosite in mod frecvent dupa o operatie de reducere a sanilor in dimensiuni. In cazul unei operatii de reducere a sanilor in dimensiuni, are loc o indepartare de tesut. Bucati mari de tesut se vor prelinge si vor avea nevoie de drenaj. Eu prefer sa indepartez drenajul in urmatoarea dimineata in urma operatiei. Dupa efectuarea operatiei de reconstructie a sanilor, drenajul poate sa ramana acolo timp de o saptamana. De obicei este indepartat atunci cand drenajul este mai mic de 24 de centimetri cubi in termen de 24 de ore.

Un drenaj poate sa ajute la prevenirea formarii unui hematom (o colectare mai mare de sange) sau a unui serom (o colectare mare de alte fluide). In astfel de situatii, beneficiile aduse de folosirea unui drenaj depasesc cu foarte mult riscurile de infectie, permitand bacteriilor de pe piele sa iti intre in corp.

Poti de asemenea sa faci sanii sa para mai mari facand o operatie de lifting mamar. Daca iti ridici sanii printr-o operatie, acestia vor parea mai mari si mai apetisanti, insa trebuie sa iei in considerare anumite aspecte.

10 lucruri de luat in considerare inainte de a face operatia de lifting mamar

Esti o candidata pentru o operatie de lifting mamar? Ar trebui de asemenea sa iti pui si implanturi? La ce poti sa te astepti in timpul perioadei de recuperare? Aici iti sunt prezentate 10 lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare.

  1. O operatie de lifting mamar, sau mastopexie, are rolul de a ridica sanii si de a le creste fermitatea, oferindu-le un aspect mai tanar. Eu fac acest lucru prin indepartarea pielii in exces, mutand sfarcurile pe o nou pozitie, mai sus, si facand o sutura a tesuturilor care raman pentru a crea o sustinere naturala, care ridica sanii si le da o alta forma. Eu folosesc tehnica IDEAL de lifting al sanilor, pe care am creat-o si pe care le-o arat si chirurgilor din intreaga lume. Aceasta metoda poate inlocui operatia pentru marirea sanilor deoarece face sanii sa para mai mari.
  2. Pentru a determina daca esti o candidata potrivita pentru o operatie de lifting mamar, poti sa incerci “testul creionului”. Trebuie sa iti scoti sutienul si sa te uiti in oglinda. Plaseaza un creion pe orizontala pe sub san, acolo unde s-ar afla marginea de la sutien. Sfarcul tau- nu aureola- se afla deasupra creionului, la nivelul acestuia sau sub creion?
  3. Daca sfarcul tau se afla deasupra creionului, ar trebui sa stai linistita. Cel mai probabil ca nu esti o candidata pentru operatia de lifting al sanilor. Poti sa folosesti o parte din banii pe care ii economisesti pe sutiene noi, de lifting. Ar fi mai bine sa faci o operatie pentru marirea sanilor decat de lifting mamar.
  4. Daca sfarcul tau atarna sub creion, sanii tai ar fi considerati lasati moderat spre sever si ai avea nevoie de un lifting mamar pentru a ii ridica si a le reda forma.
  5. Daca sfarcul tau se afla la nivelul creionului si sanii tai sunt lasati in mod moderat, este o situaite de limita. Ai putea sa ai parte de un rezultat bun doar cu ajutorul unui implant, pentru ca o augmentare  poate sa ofere iluzia de lifting. Pe masura ce implantul umple partea superioara a sanului, va umple, de asemenea, si portiunea inferioara a sanului, ceea ce va face ca sfarcul sa para ca se afla in portiunea superioara a sanilor. Dupa o perioada de aproximativ 9 luni, atunci cand implantul s-a asezat mai ibne pe pozitia lui, o sa ai o idee daca sanii tai sunt destul de ridicati. Poti mereu sa faci un lifting mai tarziu.
  6. Dupa o operatie de lifting, sanii tai vor avea aceleasi dimensiuni ca si inainte de efectuarea operatiei, pentru ca doar pielea intinsa si in exces este indepartata in timpul unei operatii de lifting mamar; nu este deloc indepartat tesut mamar. O sa arati exact ca inainte de efectuarea operatiei, ca atunci cand purtai un sutien bun.
  7. Pentru a determina daca ai nevoie de o operatie de lifting si de implanturi, poti sa iti pui sutienul si sa te uiti in oglinda. Daca esti multumita de dimensiunile sanilor tai, atunci o simpla operatie de lifting al sanilor ar putea sa fie tot ceea ce ai nevoie. Daca iti doresti ca sanii tai sa aiba dimensiuni mai mari, atunci probabil ca esti o candidata potrivita pentru o operatie de lifting si pentru o operatie de marirea sanilor.
  8. Femeile declara un nivel minim de discomfort in urma efectuarii unei interventii chirurgicale de lifting al sanilor. Acest lucru se intampla pentru ca o operatie de lifting mamar implica indepartare doar a pielii lasate si intinse. Daca implanturile sunt adaugate in cadrul aceleiasi interventii, pielea si muschii ar putea sa fie intinsi, ceea ce poate sa cauzeze mai mult discomfort.
  9. Mai mult de 90% dintre pacientele mele se intorc la munca in ceade a cincea zi de la efectuarea operatiei daca lucreaza la un birou. Femeile ale caror munca implica ridicari, impingeri sau trageri, se intorc la munca in mod obisnuit in termen de aproximativ 2 saptamani de la efectuarea operatiei. Ele s-ar putea simti putin cam lipsite de comfort la sfarsitul unei zile de munca, dar pana in cea de a treia saptamana se vor simti mai comfortabil.
  10. Este foarte probabil ca operatia de lifting mamar sa nu iti afecteze abilitatea de a alapta copii la san, pentru ca canalele de lapte, care fac legatura intre glandele mamare si sfarcuri, nu sunt deloc afectate. Numai pielea din zona aureolei este indepartata si acolo nu se afla canale pentru lapte.
Riscurile unei operatii de marire a sanilor

Din fericire, complicatiile majore in urma operatiei de marire a sanilor nu sunt prea frecvente. Riscurile tale specifice pentru operatia de marire a sanilor o sa iti fie prezentate in timpul consultatiei.

 Toate procedurile chirurgicale prezinta anumite riscuri. Unele potentiale riscuri ale tuturor tipurilor de operatii chirurgicale sunt:
  • reactii adverse la anestezic
  • hematoame sau seroame ( o acumulare de sange sau fluide sub piele si care necesita indepartare)
  • infectii si sangerari
  • schimbari la senzatii
  • cicatrici
  • reactii alergice.
  • afectarea unor structuri interne
  • rezultate nesatisfacatoare care ar putea necesita alte proceduri pentru corectare

Toate procedurile chirurgicale au anumite riscuri. Cand vine vorba de marirea sanilor, complicatiile minore apar ocazional, dar nu afecteaza rezultatul final. Complicatiile majore aparute dupa operatia de marire a sanilor sunt foarte rar intalnite.

Alte riscuri specifice dupa operatia de marire a sanilor sunt:
  • infectii
  • contractii capsulare
  • ruptura implantului
  • umbre aparute in timpul mamografiilor, ce ar putea afecta detectarea cancerului
Detectarea cancerului la san

Daca esti la varsta la care faci examinari mamografice in mod regulat, este foarte important sa alegi un radiologist care sa fie experimentat in radiografierea sanilor cu implanturi.

Chirurgul tau plastician ti-ar putea recomanda, in unele cazuri, alte tipuri de examinari, precum ultrasunetele sau rezonanta magnetica. Este posibil ca prezenta implanturilor mamare sa intarzie sau sa blocheze detectarea timpurie a cancerului de san. Astfel, riscurile unei operatii pentru marirea sanilor sunt oarecum crescute luand in considerarea posibilitatea intarzierii detectarii cancerului.

Implanturile si ALCL

In luna ianuarie a anului 2016, FDA a oferit  un update al comunicarii din 2011 care a identificat o posibila asociere intre implanturile mamare si dezvoltarea ALCL, o forma rara de limfom non-Hodgkin.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), BI-ALCL nu reprezinta cancer la san sau cancer al tesutului mamar; este un limfom, un cancer al celulelor imune. Femeile cu implanturi mamare au un risc foarte mic, dar totusi crescut fata de alti oameni, de a dezvolta ALCL datorita implanturilor mamare.

Femeile cu implanturi mamare sunt incurajate sa isi contacteze chirurgul plastician daca observa umflaturi, colectarea de lichide sau schimbari neasteptate ale formei sanilor. Astfel, o femeie care a efectuat o operatie pentru marirea sanilor poate detecta din timp daca exista probleme.In cazul pacientilor banuiti de ALCL, implanturile ar trebui indepartate imediat.

Boala ALCL datorata implanturilor mamare este foarte rara si, chiar daca apare, este foarte usor de tratat in majoritatea cazurilor. Toate institutele medicale recomanda tuturor femeilor, chiar si celor cu implanturi mamare, sa urmeze o rutina normala in verificarile medicale, inclusiv mamografiile atunci cand acestea sunt necesare. Asadar, boala ALCL nu reprezinta neaparat un risc mare datorate operatiilor pentru marirea sanilor.

Intrebari pentru doctor inainte de operatia pentru marire a sanilor

Inainte de a face o operatie pentru marirea sanilor este bine sa meditezi asupra situatiei, motivelor pentru care o doresti, riscurilor asociate cu aceasta procedura, costurilor si alti factori despre care vom discuta in randurile ce urmeaza.

Iti recomand sa fii cat se poate de sincera cu tine insuti:

  • ia deciziile cele mai inteligente si mai bine informate in legatura cu operatia ta
  • asigura-te ca ai chirurgul potrivit pentru procedura ta
  • fa astfel incat prima consultatie sa fie cat mai productiva
  • trebuie sa intelegi optiunile, rezultatele si riscurile posibile

Este foarte important sa ai un rol activ in operatia ta, asa ca poti folosi aceasta lista de intrebari ca punct de inceput pentru consultatia initiala:

  1. sunt o candidata potrivita pentru operatia de marire a sanilor?
  2. rezultatele pe care le astept sunt realiste si rezonabile?
  3. aveti poze de inainte si dupa operatie la care sa ma uit ca sa stiu la ce sa ma astept ?
  4. o sa combini un lifting al sanilor cu operatia de marire a acestora ?
  5. in cazul meu, implanturile mamare o sa fie plasate sub tesutul mamar sau sub muschiul pectoral ?
  6. cicatricile mele o sa fie vizibile ? unde o sa se afle aceste cicatrici ?
  7. ce tipuri de implanturi imi puteti recomanda ?
  8. ce tip de anestezie imi recomandati ?
  9. care o sa fie costurile asociate cu operatia mea?
  10. ce trebuie sa fac eu ca sa obtin cele mai bune rezultate ?
  11. cat o sa dureze perioada de recuperare si cand o sa imi pot relua activitatea normala ?
  12. la cate operatii care au legatura cu implanturile mele sa ma astept de-a lungul vietii ?
  13. cum o sa se transforme sanii mei de-a lungul timpului ? Dupa sarcina ? Dupa alaptare ?
  14. care sunt riscurile si complicatiile asociate cu aceasta procedura ?
  15. cum sunt tratate complicatiile ?
  16. ce optiuni am, daca rezultatul operatiei mele de marire a sanilor nu indeplineste scopurile asupra carora ne-am inteles ?
  17. cum o sa arate sanii mei daca pe viitor o sa ma decid sa indepartez implanturile, fara a le inlocui ?
O scurta istorie a operatiilor pentru marirea sanilor

Potrivit Asociaţiei Americane a Chirurgilor Plastici, în anul 2000, operaţia de mărire a sânilor s-a clasat pe locul patru în ierarhia celor mai populare intervenţii de chirurgie estetică. Asociaţia a mai declarat că, în decursul aceluiaşi an, 212.500 de femei şi-au făcut astfel de operaţii.

Între timp însă, milioane de femei suferă de pe urma efectelor secundare ale acestor operaţii înşelătoare din lumea modernă. Implanturile cu gel de silicon au fost interzise în anul 1992 de către Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA). Implanturile cu soluţii saline se sparg sau se dezumflă mai uşor decât cele cu gel de silicon, ceea ce presupune o nouă operaţie pentru a le înlocui.

Într-un studiu publicat în revista medicală „Lancet“, medicul Lori Brown, de la Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA, a afirmat: „În ultimul timp, s-a constatat că spargerea implanturilor mamare cunoaşte o frecvenţă mult mai ridicată decât cea estimată în trecut.“ S-a observat faptul că 21% dintre femeile cu implanturi mamare au cancer, comparativ cu restul femeilor de aceeaşi vârstă care nu au implanturi.

Riscul de a muri de cancer pulmonar, emfizem şi pneumonie este de trei ori mai ridicat în cazul pacientelor cu implanturi decât în cazul celor care au suferit alte operaţii de chirurgie plastică.

Studiul se bazează pe rapoarte medicale şi certificate de deces a 8.000 de femei cu implanturi mamare cu gel de silicon şi soluţii saline şi a 2.000 de paciente cu alte operaţii de chirurgie plastică. (Studiu realizat de Institutul Naţional de Cancer – NCI, Universitatea Boston şi Administraţia Alimentelor şi a Medicamentelor din SUA, doctorul Louise Brinton, de la NCI, fiind autorul principal al cercetării).

Complicaţii ale operaţiei pentru mărirea sânilor

Mai întâi de toate, există riscul apariţiei unei reacţii alergice la anestezic. Anestezia generală este considerată a fi mai periculoasă, însă orice tip de anestezic poate genera o reacţie adversă. Deşi cazurile sunt rare, uneori apare sângerarea post-operatorie, care necesită o altă intervenție chirurgicală, pentru a o opri şi a aspira sângele. Alte tipuri de complicaţii sunt hematomul (o tumoare care conţine o aglomerare de sânge închistat) şi tromboza.

Pierderea sensibilităţii, deşi temporară, este des întâlnită după o astfel de operație de marirea sanilor . În general, se înregistrează o senzaţie de lipsă a zonei din jurul mamelonului. De asemenea, există riscul apariţiei unei cicatrici vizibile permanent sau a unei cicatrici la nivelul ţesutului intern. Nu în ultimul rând, la mamografie, pentru sânii cu implanturi trebuie făcute mai multe filme.
Există şi riscul calcifierii – mai ales atunci când se formează o capsulă groasă şi bine definită în jurul implantului.

O altă complicaţie posibilă este reprezentată de galactoree (secreția spontană de lapte, neasociată cu nașterea sau alăptarea), care poate apărea atunci când începe producerea laptelui matern. De obicei, această complicaţie dispare de la sine, însă uneori este nevoie de medicamentaţie sau de o operaţie pentru scoaterea implantului.

Atrofierea ţesutului mamar este şi ea posibilă. Conform Administraţiei Alimentelor şi a Medicamentelor din SUA (FDA), „presiunea exercitată de implantul mamar asupra ţesutului poate cauza subţierea şi micşorarea acestuia. Acest fenomen poate apărea atât când implanturile sunt existente, cât şi după înlăturarea lor definitivă.“
Foarte rar, se poate produce chiar necroza (moartea) ţesutului mamar, a pielii sânului sau a locului unde a fost efectuată incizia. Efectele necrozei sunt intensificate de chimioterapie, de fumat, de o circulaţie sanguină deficitară sau de crioterapia post-operatorie.

O altă complicaţie rară, însă foarte periculoasă, este extruziunea. Ea înseamnă respingerea prin piele a implantului de către organism. Astfel, implantul este împins la suprafața pielii, unde devine vizibil, şi trebuie înlăturat înainte de a se sparge, pentru a nu cauza infecţie şi o cicatrice majoră.

Infecţia: Post-operator se poate produce o infecţie care necesită înlăturarea implantului, următoarea operaţie pentru mărirea sânilor urmând a fi efectuată după mai multe luni de la vindecarea infecţiei. De obicei, infecţiile apar în primele 4 – 6 săptămâni după operaţie, cea mai des întâlnită formă de infecţie fiind cea cu stafilococ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *