Coșul meu
crema pentru marirea sanilor

Hormoni pentru marirea sanilor

Marirea sanilor implica o „balansare delicata” a hormonilor ce declanseaza corpul sa mareasca sanii în mod natural. Principalii hormoni feminini implicați în marirea sanilor sunt estrogenul, progesteronul și prolactina. Corpul tău produce toate acestea în mod natural și sunt mai tot timpul la cele mai inalte nivele în timpul pubertatii și al sarcinii.

Nu numai ca trebuie sa te asiguri ca hormonii sunt în regulă, nivelul de testosteron trebuie echilibrat de asemenea. Da, femeile produc o cantitate mica de testosteron, la fel cum bărbații produc în mod natural nivele mici de homoni feminini, precum estrogenul.

Sunt multe suplimente ce te ajuta sa le balansezi. Unele sunt pe baza de ierburi ce ofera ce ofera variatii a unui hormon specific (de ex. fitoestrogen). Sunt și produse cu continut pe baza de organe animale, cum ar fi ovarele bovinelor ce stimuleaza glanda pituitara, ce produce mulți hormoni în corpul uman, inclusiv prolactina.

Toți acești hormoni sunt unici și necesari pentru marirea sanilor cu succes. Sanii sunt alcătuiți dintr-o varietate de tesuturi glandulare, fiecare raspunzand diferit variatiilor de hormoni. Unele tesuturi glandulare găsiți în sâni răspund la estrogen, în timp ce altele, precum conductele de lapte, răspund la prolactin.

Mai jos sunt mai multe informații despre hormonii majori implicați în marirea sanilor.

Estrogenul: 3 hormoni responsabili de marirea sanilor

Cei trei hormoni de estrogen majori sunt estradiol, estrona și estriol, estradiolul fiind cel mai puternic. Estradiolul este produs în ovariile responsabile de marirea sanilor. Nivelul de estrogen fluctueaza în mod natural cu ciclul femeii, iar nivelele mari de estrogen fiind prezente în timpul ovularii.

Estrogenul este cel mai important hormon pentru marirea sanilor. Pentru a crește nivelele de estrogen, ierburile fito-estrogenice precum pueraria mirifica, hamei și trifoi roșu pot fi luate. Dar mai mult, nu înseamnă tot timpul mai bun când vine vorba de estrogen. Suplimentarea cu prea mult estrogen poate supra-incarca corpul și face ca receptorii de estrogen să se închidă și sa nu mai răspundă, lucru ce face ca marirea sanilor sa stagneze.

Testosteron: hormon barbatesc

Cu toții știm ca testosteronul este produs la bărbați, dar și femeile pot produce o cantitate mica de testosteron – aproape 3/10 dintr-un miligram pe zi, comparat cu 7 miligrame pe zi la bărbați. 75% din testosteron este produs la femei atunci când se converteste estrogenul, printru-un proces numit aromatase.

Este foarte important sa balansam estrogenul și testosteronul pentru a avea o creștere a sanilor reusita. Unele femei produc prea mult testosteron lucru ce poate sabota marirea sanilor, dar sunt sunt metode pentru a balansa nivelele de testosteron. Anti-androgenii precum palmierul pitic, mielarea și ceaiul de menta ajuta la nivelarea testosteronului. Pe cealaltă parte, dacă nu produci suficient testosteron, rădăcina de maca poate fi folosit drept suplinitor de testosteron.

Progesteron

Progesteronul este un alt hormon ce este important pentru marirea sanilor. Asemenea testosteronului și estrogenului, trebuie să fie echilibrat pentru o creștere reusita a sanilor, estrogenul și progesteronul trebuie să fie echilibrate de asemenea. Progesteronul este cunoscut drept hormonul de sarcina și este foarte important în dezvoltarea sanilor, în special la formarea glandelor. Nivelul de progesteron este cel mai ridicat în timpul sarcinii. Precum estrogenul, nivelul de progesteron variaza în timpul ciclului menstrual, având cele mai inalte nivele în a2a jumătate al ciclului, sau în timpul fazei luteale.

Unele lucruri pot fi luate pentru a crește nivelul de progesteron, precum ceaiul de seminte de fenicul, sau trifoiul roșu. Cele mai populare metode de echilibrare al progesteronului  este folosirea cremelor progesterone, dar dacă nivelul tău de progesteron este ridicat în mod natural, folosirea acestor produse poate ingreuna progresul.

Prolactin

Prolactinul stimuleaza productia de lapte în timpul sarcinii dar joaca și un rol vital în marirea naturala a sanilor. Prolactinul crește numărul de receptori de estrogen din sâni și asista și dezvoltarea glandelor mamare. Nivelele de prolactin sunt în mod natural mai ridicate în timpul sarcinii, dar o modalitate de a crește canitatea de prolactin produsa de corp este stimularea sfarcurilor.

Produsele ce ajuta la secretia de prolactin include: hameiul, ciumarea, schinduf.

marirea sanilor cu hormoni

Dominarea estrogenilor

Dominarea estrogenilor este un termen folosit atunci când nivelele de estrogen și progesteron nu sunt echilibrate. Poți avea cantitati mici, normale sau excese de estrogen dar dacă nivelul de progesteron este scăzut, poți fi dominat de estrogen.

Cum o persoana devine dominata de estrogen?

Expunerea zilnica la xenoestrogeni, sau compusi chimici ce imita estrogenul uman, pot contribui la dominarea de estrogen.

Xenoestrogenii sunt găsiți în multe mancaruri consumate, din cauza pesticidelor și ierbicidelor cu care sunt stropiti nenumărate fructe și legume. Xenoestrogenii pot fi găsiți și în hormonii sintetici ce le oferim animalelor de mâncare.

Din păcate xenoestrogenii pot fi găsiți oriunde. Sunt găsiți în majoritatea produselor din plastic, cosmetice, sapunuri, sampoane, mobila, și lista poate continua. Se crede ca aproape 50% dintre femeile din partea vestica a lumii, ce au trecut de 35 ani, ar putea fi dominate estrogenic. Sa vedem și de ce.

Dar nu numai mediul inconjurator și alimentele ce le mâncam, stresul și excesul de grăsime corporala poate cauza dominarea estrogenilor.

Simptomele dominarii de estrogenic

Sunt foarte multe simptome. Mai jos sunt cele comune:

  • un libido scăzut
  • cicluri menstruale neregulate
  • retentia de apa
  • schimbari de dispoziție (iritabilitate și depresie)
  • căderea parului
  • oboseala
  • insomnie
Cum afecteaza dominarea de estrogen marirea naturala a sanilor?

Foarte multe suplimente de marire a sanilor de pe piața se bazează pe marirea nivelului de estrogen pentru a crește sanii. Acest lucru poate funcționa pentru unii oameni, dar dominarea de estrogen poate fi cheia pentru care atât de mulți oameni nu reușesc să-și crească sanii natural.

Marirea naturala a sanilor este o echilibrare delicată și importanta a nivelului  estrogen/progesteron/ dacă ești dominata de estrogen și adaugi mai mult estrogen în sistem, poate cauza stagnarea. Receptorii tăi de estrogen poți fi supra-incarcati și nu vor mai răspunde.

Ce poți face?

Dacă deja ești bazata pe o rutina de creștere a sanilor, vei dori sa oprești totul și sa aduci nivelul de estrogen/progesteron înapoi în ordine. Puteți face acest lucru cu o cura de ciulin. Puteți lua foarte ușor suplimente de ciulin sau sa beți ceai de ciulin timp de o săptămâna sau doua. Acest lucru va curata orice exces de estrogen din ficat. După ce ai terminat cura, vei dori sa începi un regic de progesteron crema. Precum ierburile, va trebui sa încerci cu o doza mica, și sa crești doza în timp. Aplicați crema progesteron în fiecare zi, pana când simptomele de dominare al estrogenului dispar, apoi reluati ciclul cremei progesteron.

Metode aditionale de balansare a nivelului de estrogen includ scăparea de stres și exercitiile pentru eliminarea excesului de grăsime din corp.

Cum îți dai seama dacă ești dominata de estrogen?

Sunt chestionare online ce le puteți face pentru a avea o idee generala asupra nivelelor de hormoni. Dacă credeți ca ați putea fi dominati de estrogen, va trebui sa faceți un test de hormoni pentru a confirma. Mai jos sunt doua opțiuni de testare.

  • Vizitati endocrinologul (specialist în sistemul endocrin și hormini) unde puteți face un test la sânge sau la saliva pentru a verifica nivelele de hormoni.
  • Comandați un chit pentru a face testul acasă. Pur și simplu luați o monstra de saliva și trimiteți prin poșta la un laborator. Aceasta este o optiune buna dacă nu aveți asigurare medicala, dar aceste sunt destul de scumpe, în funcție de câți hormoni te testezi.
Crema cu progesteron

Progesteronul este un hormon important pentru marirea sanilor. Sunt implicați în formarea glandelor mamare și ofera sanilor o forma mai rotunda.

Găsirea echilibrului dintre progesteron și estrogen este important în marirea naturala a sanilor. Din aceasata cauza, multe femei adauga crema progesteron în rutina de creștere a sanilor.

Unele femei au raportat ca adaugarea cremei progesteron, după ce nu au avut niciun rezultat cu rutina de creștere a sanilor, a oferit un rezultat în marirea sanilor. Dar înainte sa fugiți și sa cumparati crema, trebuie sa luați un test online de hormoni pentru a avea o idee generala despre cum ar putea fi hormonii tăi. Dacă sunteți dominati de progesteron, crema nu va aduce niciun beneficiu, chiar va opri procesul de creștere.

De ce trebuie sa folosești crema progesteron pentru a ajuta balansarea nivelului de hormoni?

Nivelul de progesteron este cel mai ridicat în partea de final al ciclului sau în timpul fazei luteale. Atunci ar trebui sa folosiți crema progesteron. În funcție de durata ciclului, ar trebui sa începeți folosirea cremei cam în a12-a pana la 15-a zi după inceperea perioadei. Sa spunem ca ciclul tău durează fix 28 zile, vei începe crema în ziua a 15 -a din ciclu și te vei opri fix înainte ca ciclul sa înceapă din nou.

Este recomandat sa nu folosiți crema mai mult de doua săptămâni în continuu. Nu este nevoie sa o aplicați în fiecare zi timp de 2 săptămâni. Unii oameni o aplica o data la câteva zile în decursul celor 2 săptămâni. Va trebui sa experimentati sa vedeți cum răspunde corpul vostru.

Dacă doriți sa experimentati puțin mai mult, unele femei au raportat un succes mai mare atunci când au început tratamentul cu crema încă din prima săptămâna.

Cum aplici crema cu progesteron?

Ai nevoie de puțina crema, aproape o boaba de mazare. Masati crema în zonele un pielea are cea mai mica cantitate de grăsime, precum glezne, incheieturi, dar niciodată sub sâni. Este recomandat sa rotiti intre acele zone după fiecare aplicare. Dacă într-o zi aplicat la incheieturi, în ziua următoare aplicați la partea de interior al cotului, și așa mai departe.

crema pentru marirea sanilor

Testarea hormonilor

Dacă sunteți interesati de marirea sanilor intr-un mod natural, așa cum trebuie; cel mai bun loc de a începe este initierea unui test hormonal. Testul poate fi puțin costisitor, dar îți va salva timp și nu vei mai trebui sa experimentezi și sa îți dai seama de ce are nevoie corpul tău pentru a declansa marirea sanilor.

Cu un test hormonal, veți putea vedea care sunt nivelele și ce va poate ajuta în rutin. Veți ști cu exactitate ce hormon e scăzut și care e crescut. De exemplu, dacă aveți estrogenul ridicat și progesteronul scăzut, veți fi nevoit sa va ridicat nivelul de progesteron cu ajutorul cremei, sau cu ajutorul unei ierburi din lista.Deci dacă te-ai hotărât să-ți crești sanii, este rocmandat sa faceți un test hormonal, în acest fel veți salva timp și bani pe termen lung.

Metode ne-hormonale pentru marirea sanilor

Foarte multe metode de marire a sanilor implica modificarea nivelelor de hormoni din corp, prin folosirea ierburilor sau a altor suplimente de marire a sanilor. Dacă experimentarea cu nivelele de hormoni este o îngrijorare, sunt câteva opțiuni pentru tine. Nu veți găsi nicio pastila pe piața care sa nu influențeze hormonii, în schimb sunt creme și aparate ce nu altereaza nivelele de hormoni din corp și totuși sunt eficiente în intarirea și marirea sanilor

Cremele pentru marirea sanilor ce se concentreaza pe marirea sanilor, mai sunt disponibile și pompele ce mărește țesutul din zona sanilor. Femeile din țările Asiatice, precum Taiwan au primit rezultate pozitive atunci când au mâncat anumite alimente, bazandu-se pe teoria Terapiei Chineze cu Mâncare, în conjunctie cu masaje extensive și un regim de acupresura, ca parte din programul natural de marire al sanilor.

Tratamente cu hormoni pentru cresterea sanilor

Tesutul mamar este sensibil la schimbarile hormonale. Schimbarile hormonale pot sa provoace o schimbare in dimensiunea sanilor si in compozitia acestora. Aceste schimbari apar in mod obisnuit in timpul fiecarui ciclu menstrual. Inductia de hormoni poate sa schimbe dimensiunea sanilor, dar mai poate de asemenea sa produca si unele efecte secundare nedorite si neplacute.

Progestina/ Progesteron

Progesteronul este un hormon reproducator feminin prezent in corpul unei femei in timpul ciclului menstrual si are nivele ridicate in timpul perioadei de sarcina. Progestina este un hormon sintetic cu o compozitie similara progesteronului, care este folosit ca contraceptiv oral. Acesti doi hormoni pot determina cresterea sanilor in dimensiuni. Acesti hormoni pot creste cantitatea de tesut glandular din sani. Progestina nu ar trebui folosita fara sa iti consulti medicul mai intai.

Hormoni de crestere

Hormonii umani de crestere sunt produsi in mod natural si pot, de asemenea, sa fie produsi pe cale sintetica. Acesti hormoni mai pot, de asemenea, sa determine cresterea sanilor tai, dar nu se recomanda folosirea lor in acest scop. Utilizarea nenecesara de hormoni poate sa aiba drept rezultat aparitia unor complicatii serioase, care iti pot pune viata in pericol. Hormonii de crestere ar trebui sa fie folositi doar sub supravegherea unui medic.

Estrogenul

Estrogenul este un hormon reproducator feminin care este folosit pentru a determina cresterea tesutului mamar in cazul femeilor transgender. Acest tratament nu va fi eficient in cazul femeilor cisgender. Estrogenul e administrat barbatilor pentru a le aduce nivelele de estrogen la valorile specifice unei femei. Acest tratament poate sa provoace aparitia unor probleme serioase de sanatate, cum ar fi tumorile, problemele cardiace si cheagurile de sange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *