Coșul meu
dupa-operatia-de-marire-a-sanilor-trebuie-sa-dorm-pe-spate

Dupa efectuarea interventiei chirurgicale de marire a sanilor, va trebui sa dorm pe spate?

Informatiile pe care o sa le prezint mai jos reprezinta ceea ce le zic eu pacientelor mele sa faca si la ce sa se astepte dupa operatia de marire a sanilor in dimensiuni. Fiecare medic chirurg are propriul sau protocol post operator si ar putea sa varieze foarte mult de ceea ce citesti aici. Este foarte important sa urmezi instructiunile pe care le-ai primit de la medicul tau.

Exista un mit conform caruia, dupa efectuarea unei interventii chirurgicale de augmentare a sanilor, o sa ai nevoie sa dormi pe spate timp de o saptamana sau chiar si mai mult timp. Multe dintre pacientele mele cred acest lucru si se ingrijoreaza ca nu o sa poata sa doarma, pentru ca ele in mod obisnuit dorm pe spate sau pe burta.

Ele nu sunt singurele in aceasta situatie. Conform informatiilor primite de la Better Sleep Council, mai putin de 15% dintre oameni prefera sa doarma pe spate.

Nu trebuie sa dormi pe spate dupa operatia de marire a sanilor: Mit distrus

Hai sa daramam acest mit: nu este nevoie sa te chinui sa dormi pe spate dupa ce ai facut o operatie de augmentare a sanilor. Nu este nevoie sa stai treaza o noapte intreaga pentru a te asigura de faptul ca nu cumva te misti si ca te intorci pe burta. Poti sa dormi exact asa cum vrei.

Implanturile nu vor pocni daca dormi pe ele, sunt extrem de rezistente si pot sa reziste la foarte multa greutate. Allergan, un producator de implanturi, isi testeaza implanturile prin aplicarea unei forte de 25 de kilograme pe ele in mod repetat, de pana la 6,5 milioane de ori, ceea ce ar fi echivalentul la a dormi pe burta in fiecare noapte pentru urmatoriii 17808 de ani.

Asa cum lentilele de contact nu pot sa alunece in spatele unui ochi, asa si implanturile mamare nu pot sa dispara in corp. Acestea sunt pozitionate intr-un spatiu (intr-un buzunar) in spatele muschiului pectoral. Ca si in cazul lentilelor de contact, implanturile nu pot sa dispara nicaieri, pentru ca sunt atasate de muschi si alte tesuturi mai tari. Miscarea normala din buzunar nu iti va afecta procesul de vindecare.

Ce sa faci dupa operatie

Eu le ofer pacientelor mele instructiuni pentru a purta un sutien pentru sport timp de o saptamana de la efectuarea operatiei si uneori se intampla ca ele sa creada ca sutienul are rolul de a le tine implanturile pe loc. Acest lucru nu e deloc adevarat. Asa cum am zis, implanturile tale mamre nu se vor duce nicaieri.

Sutienul are pur si simplu rolul de a oferi mai multa sustinere pentru partea de jos a sanilor si a inciziei, pentru a contracara efectele gravitatiei pe masura ce stai jos, te intinzi sau mergi toata ziua. Atunci cand porti un sutien, este aplicata mai putina presiune pe incizie, ceea ce te poate face sa te simti mai comfortabil. Incizia, care e facuta in zona de sub san, nu se va deschide. Incizia este inchisa cu trei straturi de copci care se dizolva si care va oferi inciziei forta necesara pentru a rezista timp de cateva luni pana cand se vindeca.

Singurul factor care iti va afecta calitatea somnului este comfortul. Majoritatea femeilor imi spun ca se simt comfortabil dormind pe spate in termen de trei saptamani in medie. Pacientele se simt comfortabil mai repede sa doarma pe o parte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *