Coșul meu
cand-imi-scot-copcile-si-drenajele-dupa-operatie-de-marire-sani

Cand o sa imi scoti drenajele si copcile?

Raspunsul meu este ca niciodata, din simplul motiv ca nu folosesc drenaje in operatiile cosmetice de la nivelul sanilor, iar copcile se vor dizolva.

Drenajele de la sani

Un drenaj este un tub care este inserat in timpul interventiei chirurgicale. Este folosit pentru a indeparta fluidele sau sangele dintr-o rana, astfel incat tesuturile sa se poata vindeca impreuna mai bine. Eu niciodata nu am folosit drenaje si niciodata nu am recomandat drenajele pacientelor mele pentru interventiile cosmetice de augmentare a sanilor.

Augmentare a sanilor: nu este indepartat nici un tesut si sangerarea e minima

Lifting al sanilor: in general, numai pielea este indepartata si nu sunt spatii in care sa se adune fluidele

Augmentare a sanilor cu lifting: din propria mea experienta, pot sa spun aceasta procedura simultana de asemenea nu necesita drenaje, din motivele care au fost mentionate mai sus

Reducerea sanilor: in mod obisnuit, eu plasez un drenaj in incizie peste noapte. In operatia de reducere, o cantitate semnificativa de tesut este indepartata in mod obisnuit, ceea ce face ca o portiune mare de tesut sa poata sangera inainte de a incepe sa se vindece impreuna. Pentru ca drenajul este minim, drenajul trebuie plasat doar pe termen scurt.

Un studiu efectuat de de catre doi medici chirurgi britanici, care au plasat drenaje dupa operatia de augmentare a sanilor, au raportat o rata de 10% de infectii in randul pacientelor lor. Ei au sugerat faptul ca drenajele, care puteau sa actioneze ca punct de intrare pentru bacterii, au putut sa fie cauza unei rate atat de mari de infectari. Ideea de baza este ca avantajele unui drenaj trebuia sa depaseasca dezavantajele pentru a fi folosit.

Copcile de la sani

Unii medici chirurgi inchid incizia de la operatie cu copci pe exterior, care in mod obisnuit sunt indepartate in termen de 5 pana la 7 zile dupa operatie. In timpul operatiei, in loc sa foloseasca copci exterioare si dupa o inchidere mai profunda a tesuturilor, eu pun un singur rand de copci care se dizolva chiar pe sub marginea pielii, pentru a face cea mai frumoasa inchidere. In cele din urma, pun o banda adeziva peste incizie. Aceste copci se dizolva in termen de aproximativ 6 saptamani.

Pacientele ma intreaba uneori daca implanturile pot sa cada. Probabilitatea ca aceste implante sa cada este foarte scazuta. Acest lucru se intampla pentru ca tesuturile din profunzime sunt aduse impreuna cu mai multe straturi de copci groase si impletite, care au nevoie de aproape trei luni pentru a se dizolva. Chiar daca incizia s-ar deschide, implantul nu o sa cada. Un strat subtire si protector de tesut de sformeaza inca din primele trei saptamani de dupa operatie.

Inciziile o sa rmana putin inrosite si umflate timp de 6 saptamani. In acea perioada de timp va incepe sa se formeze o margine solida de vindecare. Din acest moment, este nevoie de aproximativ 6 luni pentru ca acea margine dura sa inceapa sa devina mai moale, lucru cunoscut ca maturizarea inciziei. Oamenii cu pielea inchisa la culoare au nevoie de aproape un an si cei cu pielea deschisa la culoare au nevoie de aproape doi ani pentru a sti culoarea finala a inciziei lor- care ar putea sa fie mai inchisa la culoare decat pielea din jurul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *