Coșul meu
de-unde-provin-implanturile-cu-solutie-salina

De unde provine solutia salina din implanturile mele?

Implanturile mamare saline au o carcasa de silicon care este inserata goala in corp si care mai apoi este umpluta cu solutie salina din apa. Dar exact de unde vine aceasta solutie salina?

Eu nu fac vizite periodice la plaja pentru a ma duce sa imi iau rezerve de apa sarata. Desi apa e mare contine anumite saruri dizolvate, este de asemenea un camin pentru unele micro organisme microscopice, care nici macar nu ar trebui sa se afle in corpul tau.

Nici macar nu umplu un pahar cu apa de la robinet si amestec inauntru o lingurita de sare, asa cum facea mama mea atunci cand ma durea gatul si ma punea sa fac gargara. Apa de la robinet nu o sa iti faca nici un rau, dar aceasta contine anumite substante minerale si unii compusi in cantitati mici si, prin urmare, nu e sterila.

Solutia salina care iti va umple implanturile mamare saline este produsa de catre putine companii farmaceutice. Este un amestec de clorura de sodium, o substanta cunoscuta ca si sare de bucatarie, si apa sterila, este lipsita de subtante care sa poata contamina, de bacterii si de alte microorganisme. Acest lucru este foarte important pentru a reduce la minim riscul de a suferi de o infectie.

Desi solutia salina este un simplu medicament, este surprinzator de dificil de preparat. In procesul de pregatire a solutiei saline, sunt implicati mai mult de 30 de pasi si mai multe provizii. Conform lui Valerie Johnson de la Administratia Medicamentelor si Alimentelor, sunt necesare aproape trei saptamani pentru a face o singura sarja de solutie salina normala, de la inceput pana la sfarsit.

Exista o cerere enorma pentru solutia salina. Aceeasi solutie salina sterila care este folosita pentru a iti umple implanturile mamare este folosita la crearea solutiilor pentru lentilele de contact si in laboratarele de dializa. Este folosita pentru a curata ranile, pentru a amesteca unele medicamente si pentrua umple pungile cu solutii intra venoase pentru a rehidrata o persoana care a pierdut mai multe fluide din cauza diareei sau a vomei.

Cum se umpla implanturile saline

Implanturile saline sunt de asemenea sterile si eu prefer sa iau fiecare masura posibila de precautie pentru a ma asigura ca raman sterile. Din momentul in care implantul a fost introdus, dar inainte ca incizia sa se inchida, eu prefer sa scot solutia salina sterila dintr-o punga pentru intra venoase intr-o seringa speciala pentru umplere. Solutia salina sterila este apoi introdusa in implant printr-o valva speciala din implant. Valva se inchide singura, ceea ce are rolul de a preveni scurgerea solutiei saline. Acest lucru este cunoscut ca “sistem steril de inchidere la umplere”.

In plus, pentru a reduce la minim riscul de a suferi de infectie, pacientelor li se administreaza antibiotice pe cale orala inainte de a fi efectuata interventia chirurgicala, pielea din zona este pregatita cu o solutie anti spetica si apoi zona este irigata cu o solutie de antibiotice.

Daca carcasa unui implant salin si solutia salina incepe sa se scurga, aceasta nu iti poate face rau. Are aceeasi concentratie ca si solutia de apa cu sare care reprezinta aproape 60 de procente din corpul uman. Corpul tau absoarbe aceasta solutie salina, dupa care o urinezi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *