Implanturile mele mamare o sa inghete in frig pe timp de iarna?

Cu pamantul care este acoperit de zapada si cu termoemtrul care arata niste temperaturi negative, se pare ca a venit momentul potrivit pentru a ne intreba ce se intampla cu implanturile mamare atunci cand este frig.

Imagineaza-ti ca un implant salin si un implant cu silicon pur si simplu se odihnesc pe peluza ta. La temperaturile negative aratate de termometru, implantul salin ar fi mai inghetat ca un cub de gheata (in afara corpului, un implant salin ar ingheta destul de repede). Implantul de silicon inca ar fi moale la atingere, pentru ca el va ingheta doar atunci cand termometrul va arata temperaturi si mai scazute.

Atunci cand implanturile mamare fac parte deja din corpul tau, atunci temperatura corpului tau de 36 de grade le va mentine calde. Un blogger a scris “Chiar daca, teoretic vorbind, o fata ar fi ca o reptila sau ceva de acest gen si nu ar avea deloc caldura corporala, punctul de inghet al materialelor din implanturi ar fi tot destul de scazut.”. Cu alte cuvinte, ai ajunge sa mori mai intai de hipotermie- o temperatura periculos de mica a corpului- inainte ca implanturile tale sa inghete.

Noi ne intrebam daca oricare dintre 52 de cercetatori care au ramas blocati timp de o saptamana pe o nava ruseasca de cercetare in Antarctica aveau implanturi mamare. Daca avea, nu ar fi fost nevoie sa se ingrijoreze in privinta faptului ca acestea ar putea sa inghete.

Daca ai inota intr-o pisicna rece sau ai schia la un pationar, implanturile tale s-ar putea raci putin sub temperatura corpului tau si s-ar putea simti ca fiind reci la atingere. In mod asemanator, daca ai sta intr-o baie cu apa fierbinte  sau daca ai sta toata ziua la plaja, implanturile tale s-ar putea simti ca fiind calde la atingere. In general, implanturile isi schimba temperatura foarte incet si implanturile care sunt puse in spatele muschiului pectoral sunt mai putin susceptibile la schimbarile de temperatura.

Noi nu suntem de acord cu femeile de pe Yahoo care, atunci cand au auzit intrebarea “Implanturile mamare ingheata la expunerea la frig?”, ele au raspuns: “Da si acesta este motivul pentru care fetele se furiseaza la baie dupa calatoriile cu snowmobilul, pentru a isi oferi un moment de incalzire.”. Noi ne gandim ca fetele trebuie doar sa mearga pana la baie si sa se dea cu ruj.”

Pentru cultura ta generala, conform lui John Castelan,  de la Institutul de Cercetare de Medicina a Mediului din cadrul Armatei Statelor Unite, recordul pentru cea mai scazuta temperatura a corpului la care a supravietuit un adult este de 13 grade, care a aparut dupa ce persoana respectiva a fost introdusa in apa rece ca gheata pentru mai mult timp.”

Reply